当前位置: 首页 >目的地 >欧洲 >土耳其 >阿尔特温 >dolishane
dolishane

dolishane

  • 等级:2A
  • 地址: 暂无
  • 开放时间: 暂无
  • 景点印象

  • psychokat
    The church is almost ruined, all whitewashed inside. It is alright if you have nothing better to do in the area. if you take the local bus from Artvin it drops you off at the bottom of the steep road that leads to Hammamli. You need to walk the rest 3 Kilometres, takes about hald an hour. We did it in the heat. Luckily there is a mosque next to the church with water taps so you can have a little splash on your face. I would not hire a car to go there or anything. if you fancy a bit of a walk it is ok, otherwise skip it.
  • 233metehana
    2000 yıla yakın tarihi olan bir Gürcü kilisesi. Güzel bir kilise, yeri de çok güzel ama ne yazık ki yıkılmak üzere. İçerisi kuş pislikleri ve çöple dolu. Bir odasına köyün yerlileri tabutlar koymuşlar, ardiye gibi. En ufak bir temizliği, bakımı yapılmamış bugüne kadar. Hiçbir güvenlik önlemi de yok, içeride tarihi çizimler karalanmış. Bu Artvin'in tarihi bir değeri, bir ibadethane. Acilen temizlenmesi ve restore edilmesi gerekmekte. Aynısı tarihi bir camiye yapılsaydı yurtdışında nasıl hissederdiniz?
  • 843mesuta
    bir ara köy camisi olarakda kullanılmış. güneş saati 5 yıl öncesine kadar vardı ama şuan yok.muhtemelen çalınmış. Yusufeli işhan kilisesi dışında artvindeki tüm kiliseler pek görmeye değmez. gerek mimarisi gerekse içindeki dini motiflerin tamamı yok olmuş diyebilirim.
  • NahideK_13
    Fest travel ile gittiğimiz Doğu karadeniz turunun en ilginç duraklarından. Mimari tam gürcü mimarisi. Gürcistandaki kiliselere benzer özellikler gösteriyor. Detaylar kabartmalar muhteşem. Şu anda harap halde gürcülerin restore etmesini bekliyor.Artvin merkeze çok yakın. Farklı bir köyde de porta manastırı var. Oraya gitmek daha zor.
  • annt846
    Mais attention! Je parle de l'église georgienne (utilisée comme écurie) qui se trouve à 15km d'Artvin dans le village de Hamamlikoy et pas d'un hammam à Artvin. Elle était utilisée comme mosquée à l'étage et comme ecurie en bas mais depuis qu'on a bati le mosquée à côté il n'y a que des vaches et des pigeons dedans. On voit encore des traces de fresques et d'écriture georgienne. Quel dommage.Pour y aller sans voiture on prend un minibus qui laisse la voyageuse intrépide à 1 carrefour; de là on monte 3 à 4 km jusqu'au village où il n'y a rien de rien, quelques maisons, 1 mosquée et cette église encore debout depuis 1000 ans.Desolée, je ne sais pas ajouter les photos.Ann Tulloh
  • Copyright © 2021 All Rights Reserved 版权所有 乐道旅途网